Tartsunk szünetet az Ubuntu Linux rendszerrel

Manapság az emberek egyre több időt töltenek a számítógép előtt dolgozva/szórakozva. Ez egyfelől hasznos, másfelől káros is lehet - amennyiben nem tartjuk be a számítógép előtt töltött idők közötti javasolt óránkénti legalább 10 perces szünetet. Ennek betartására - és így egészségünk megóvása érdekében - íródott az alábbi leírás.

1) Letöltés és telepítés

Töltsük le és telepítsük fel Synaptic csomagkezelő segítségével a workrave megnevezésű programcsomagot.

2) Használat

Sikeres telepítést követően indítsuk el az Alkalmazások -> Akadálymentesítés -> Workrave menüpontról a bemutatni kívánt programot. Az így elinduló program a panelünkön újonnan megjelenő ikonjaira kattintsunk jobb egérgombbal és válasszuk a Beállítások lehetőséget.


Amint láthatjuk, kétféle - rövid és hosszabb - pihenőidő testreszabására is lehetőségünk van.

Továbbá az időzítések megadásán túl még számos hasznos beállítási lehetőséget - számítógép használatának szoftveres korlátozása/akadályozása, hangjelzések stb. - tartogat számunkra ez a program, ezért javaslom az összes elérhető menüpont átböngészését.

A korábban említett ikonsoron a visszaszámláló rész melletti kávéscsésze-ikonra kattintva bal egérgombbal egy szintén hasznos funkciót érhetünk el - a számítógép előtt sok időt eltöltő emberek számára egészségjavító/megóvó testi gyakorlatokat is képes elvégeztetni velünk a program.

3) Kapcsolódó weboldalak

- http://www.workrave.org/

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.